Select your timezone: Select
Filosofas

Eurovizija - Islandija

05/21 19:00
Added 2015/04/26 18:20 | 2 thanks
  • Yes: 25.8%
  • No: 22.6%
  • No Opinions: 51.6%
  • Voted: 62

Pick: Eurovizija (Islandija nepateks į finalą) @354 3/10 +10.62

Daina. youtu.be/iJ-buMRXXKM
Daina iš pirmo karto susiklausė lyg ir neprastai, bet kažkokių didelių pliusų apie ją pasakyti negalėjau. Tada po kelių savaičių perklausiau dainą antrąkart ir iškart supratau, kad su ja kažkas ne taip. Problema yra su dainos struktūra. Manau, į tokį dalyką komisija tikrai atsižvelgia, o eiliniai žiūrovai bent jau pasąmonėje jaučia kada daina būna parašyta gerai, o kada ne. Šios dainos struktūra toli gražu neatitinka standartinės dainos struktūros. Standartiškai dainą sudaro tokie elementai: pirmas posmas + priedainis + antras posmas + priedainis + bridge (vieta, kur pasikeičia dainos tempas) + priedainis. Pavyzdžiui, ši daina pilnai atitinka šią struktūrą youtu.be/hqQY9UkGC_A
Islandų daina trumpai tariant yra vienas ilgas priedainis. Daina juo prasideda, juo ir baigiasi. Tai vienas iš rimtų ženklų, kad daina nėra gera. Beje, priedainis dainos labai neblogas, bet tik tiek. Beklausant šią dainą tos trys minutės labai prailgsta, nes viskas joje kartojasi. Jau vien juokingas faktas yra tas, kad žodžiai „One step at a time“ yra dainuojami 15 kartų.

Atlikėja.
María Ólafsdóttir – 22 metų mergaitė, Islandijoje labiau žinoma kaip teatro aktorė nei dalininkė. Ši atlikėja man nekelia daug pasitikėjimo. Balsas vidutiniškas, niekuo ypatingas. Iš interviu su ja susidariau įspūdį, kad ji labai drovi ir nelabai pasitikinti savimi. Tokia atlikėja tikrai nepaims scenos nei savo balsu nei asmeninias bruožais. Jai teks pasikliauti savo nekaltos mergaitės įvaizdžiu. Žodžiu, įžvelgiu sceninio profesionalumo stygių.

Kiti pliusai statymui.
Islandai pasirodys tarpe Azerbaidžano ir Švedijos. Tai dvi kur kas geresnės dainos, kurios tikrai labiau įstrigs žiūrovų atmintyje. Azerbaidžanas visada daug investuoja į Euroviziją, todėl galima tikėtis gero choreografijos ir t.t. Švedai šiame pusfinalyje apskritai turėtų „nurauti stogą“, todėl islandai gali likti ant ledo.

Minusai statymui
Šiame pusfinalyje islandai turi du patikimus draugus, t.y. Švediją ir Norvegiją. Kartu sudėjus iš abiejų šalių galima tikėtis apie 20 balų. Galbūt eiliniam žiūrovui visai neužklius tai, kad daina prastai parašyta. Priedainis juk vis dėlto tikrai geras ir įsimintinas.

Apibendrinus, manau, kad islandai yra pervertinami. Sakyčiau teisingas koeficientas turėtų būti ne daugiau nei 3 ir, manau, laikui bėgant iki tiek ir nukris. Aukštesnės nei 8-tos vietos pusfinalyje islandams neprognozuoju.

18+ | T&C Apply | Play Responsibly

Comments (0)