Select your timezone: Select
alon

2 turnyrinio tinklelio ketvirtadalio nugalėtojas - Federer

01/27 08:30
Added 2016/01/16 15:05 | 0 thanks
  • Yes: 33.3%
  • No: 22.2%
  • No Opinions: 44.4%
  • Voted: 18

Pick: 2 turnyrinio tinklelio ketvirtadalio nugalėtojas (Federer) @105 10/10 +10.50

Sąrašas žaidėjų, kurie sudaro šios lentelės dalį:

ausopen.com/en_AU/scores/draws/ms/r1s2.html

Praeitamet Federer patyrė fiasko šiame Grand Slam'e iškrisdamas jau 3 rounde (pirmą kart nuo 2003 metų nepasiekdamas bent pusfinalio). Jau šiemet galima matyt ženklus iš Federer, rodančių jog karjeros saulėlydis jau visai ne už kalnų (praktiškai išbraukė clay sezoną iš savo tvarkarasčio, apart Roland Garros ), kur jis po Indian Wells (kovo mėnesį) turės 9 savaičių pertrauką nuo turnyrų. Taigi žiūrint realistiškai, šis sezonas yra vienas iš paskutinių, kur jis dar gali pretenduot greitose dangose į aukščiausius apdovanojimus.

Visgi šis statymas orientuotas patekimą į pusfinalį. Žiūrint į potencialius varžovus, į akį krenta tai, jog pirmuose keturiuose rounduose (žvelgiant iš Federer pusės) nėra žaidėjo su galingu servu, kas būna nelabai paranku šveicarui. Taipogi nematau labai kas jį ir galėtų įveikt žvelgiant iki ketvirtfinalio.

-Dimitrov (3rd round) yra per daug nepastovus, kuris dažniausiai gali kelis setus duot lygios kovos, bet anksčiau ar vėliau jo žaidimo kreivė smunka žemyn, pradeda per dažnai klyst, ir tiketis iš jo lygios kovos Best of Five mače prieš top3 tenisininką šiuo metu atrodo nelabai realu.
-Toliau du jauni žaidėjai Thiem/Goffin (4th round). Austras kolkas labiau pasižymi geresniais rezultatais CLAY kortuose, na o Goffin nors ir aukštai sėdi reitinguose, bet dar nėra įveikęs top8 žaidėjo.

Taigi prieinant prie lemiamo šio statymo etapo ketvirtfinalio, ten nusimato jau potencialus varžovas, turintis jau gan patikimą padavimą. Berdych, Cilic ir Kyrgios yra realiausi pretendentai nusigaut iki šio etapo.

-Cilic nors ir US Open 2014 turnyre įveikė Federer'į, bet nuo to laiko jo žaidimo kreivė leidosi gan žemai, kur tik praeitų metų Wimbledone nusigavo iki ketvirtfinalio, kur realiai tik Isner buvo kiek rimtesnis konkurentas, o taip pat kur antram etape tas pats mūsų Berankis vos neišmetė kroato iš turnyro po 5 setų kovos.

-Kyrgios žaidėjas, kuris taip pat pasižymi nepastovumu, labai emocingas žaidėjas, kuris bet kuriuo momentu gali "sugriūt emociškai" tiesiogine ta žodžio prasme.

-Na ir galiausiai Berdych, kuris ant popieriaus atrodo realiausias žaidėjas pasiekt šį etapą. Ką galima pasakyt apie čeką ir visą jo karjerą, tai jog jam ko gero trūksta to "čempiono mentaliteto". Kaip užsienyje užsiminama, Berdych galima reziumuot taip "A player, who once was with plenty of promise and upside, but currently is one of the biggest underachiever of this tennis era". Asmeniškai man susidaro tokia nuomonė apie jį, kai Berdych žaidžia prie top4 žaidėjus, jog dažniausia jo problema būna ta, kad jis nesugeba išlaikyt žaidimo kokybės iki žaidimo galo. Jei pirmoje mačo pusėje nepasinaudoja galimybėmis laimėt, tai praktiškai paskutiniuose setuose (Bo3 ar Bo5 formatuose) gan ryškiai jo varžovas pranoksta jį žaidimo kokybe.

18+ | T&C Apply | Play Responsibly

Comments (0)