Select your timezone: Select
Filosofas

Eurovizija - Airija

05/12 19:00
Added 2016/05/12 07:16 | 0 thanks
  • Yes: 25.0%
  • No: 62.5%
  • No Opinions: 12.5%
  • Voted: 16

Pick: Airija (pateks į finalą) @412 3/10 -3.00

Imu šitą statymą, nes, manau, kad koeficientas nepagrįstai didelis. Prieš Eurovizijos repeticijas, kad Airija pateks į finalą koefcientas buvo apie @2.6. Dabar jis dvigubai didesnis ir negalima nepabandyti smulkiai pasidėti. Koeficientas taip užkilo, nes atsiliepimai iš repeticijų buvo ne kokie, bet pirmas pusfinalis parodė, kad tai dar nėra galutinis argumentas dėl įvykio baigties. Tai viso labo nedidelės žmonių grupės nuomonė prieš visos Europos nuomonę. Kaip parodė pirmas pusfinalis, nevisada šios nuomonės sutampa. Antradienį niekas iš lažybų bendruomenės nesitikėjo, kad Islandija gali nepatekti, o tai ėmė ir įvyko.

Kai pirmąkart išgirdau Airijos dainą, man ji patiko. Tai labai radijui tinkanti daina, kurią atlieka buvęs kadaise labai populiarios grupės Westlife narys Nicky Byrne. Atlikėjas nepasižymi stipriu vokalu, bet tai ne tokia daina, kuriai jo labai ir reikia. Mano nuomone, jis ją atlieka pakankamai gerai. Spręskite patys: youtu.be/LJXFG65T2Nw

Prisimenu, kaip A.Pojavis mus atstovavo 2013-aisiais. Situacija lietuviams tuomet buvo dar blogesė. Pasirodymas buvo labai šiaip sau, Pojavis nebuvo joks talentas, o daina man asmeniškai net blogesnė nei Airijos šiemet. Visgi Lietuva pusfinalyje kažkaip užėmė 9 vietą, nors koeficientas, kad jie pateks tuomet buvo taip pat apie @5.
Trumpai apžvelgsiu likusius silpnesnius pusfianlio dalyvius ir bandysiu parodyti, kad kiekvienas iš jų turi savo minusų, dė kurių gali nepatekti į finalą ir užleisti vietą Airijai.

Lenkija – antras pasirodymo numeris statistiškai yra pats blogiausias numeris pasirodyti. Balsas atlikėjo puikus, bet daina senamadiška. O daina visada yra aukščiau už balsą, kitaip Lena 2010-aisiais niekaip nebūtų laimėjus.

Šveicarija – praktiškai su šita daina yra viskas blogai. Realiausias pretendentas į paskutinę vietą pusfinalyje.

Baltarusija – daina tikrai nebloga, bet atlikėjas nėra patrauklus, o vokalas vienas silpnesnių. Atlikėjas vokaliai „neištraukia“ dainos. Scenoje bus bandoma žaisti su hologramomis ir efektais, kurių visi jau pakankamai prisižiūrėjo pirmame pusfinalyje.

Makedonija – senamadiška daina su labai šlykšču priedainiu. Atlikėjai jau beveik 50 metų.

Lietuva – daina nėra labai gerai parašyta. Tai rodo dainos „bridge‘as“, t.y. ta vieta, kur Donatas dainuoja „Oh oh oh….“. Kūrėjams aiškiai pritrūko idėjų. Kai pirmą kartą išgirdau šią daina netgi nemaniau, kad ji laimės Lietuvoje, bet kadangi nebuvo didelės konkurencijos, tai nieko keisto, kad laimėjo. Donatas bus vienas scenoje ir visas pasirodymas bus panašus į tą, kurį matėm Lietuvoje. Jau tada žmonės skundėsi, kas scenoje trūksta kažko. Su nauja savo šukuosena Donatas atrodo kaip pudelis.

Slovėnija – Slovėnija niekada neturi stipraus palaikymo. Šiemet jų daina - vidutiniška. Atlikėjos dainavimas man nepalieka gero įspūdžio, ypač šį vieta: youtu.be/XRzASa4mDzY?t=49

Danija – emociškai visiškai nesujaudinanti daina, kurią atlieka boy band'ui jau kiek per seni atlikėjai. Atlikėjų balsai labai vidutiniški.

Norvegija – viską parašiau čia: statymai.com/prognozes/369768-eurovizija-norvegija

Gruzija – gera daina, bet galbūt Eurovizijos žiūrams kiek per alternatyvi muzika.

Albanija – kaip baladė, ši daina nepalieka stipraus įspūdžio ir nublanksta būdama tarp kur kas greitesnio tempo Gruzijos ir Belgijos dainų.

Manau, Airija buvo per anksti nurašyta ir ji tikrai turi šansą užimti tą 9 ar 10 vietą pusfinalyje. Koeficientas čia yra tikrai neadekvatus, todėl verta pabandyti.

18+ | T&C Apply | Play Responsibly

Comments (0)