Select your timezone: Select
Dentas

Porto - Villareal

04/28 22:45
Added 2011/04/28 15:46 | 0 thanks
  • Yes: 0.0%
  • No: 0.0%
  • No Opinions: 0.0%
  • Voted: 0

Pick: bet title Porto 1.5 Over (Porto 1.5 Over) @-154 9/10 +5.85

Ketvirtadienį vyks antrojo pagal dydį mūsų žemyno turnyro UEFA Europos lygos pusfinaliai. Viename jų susigrums Portugalijos „Porto“ ir Ispanijos „Villarreal“.

„Porto” – „Villarreal”
Turnyras UEFA Europas lyga
Teisėjas: Bjorn Kuipers (Olandija)
Stadionas: „Dragao”
Data: 2011/04/28
Laikas: 22:05

„Porto“

Praėjusį sezoną Portugalijos pirmenybėse tik trečioje vietoje likęs „Porto“ klubas šiemet vėl pradėjo rodyti tiesiog puikų žaidimą ir užsitikrino šalies čempionų vardą dar sezonui nesibaigus.

Verta paminėti, jog per šešiolika praėjusių sezonų „Porto“ komanda „Primeira“ lygos čempionais tapo net vienuolika kartų. Šiuo metu jie ekipa yra surinkusi 77 taškus ir net 19 taškų lenkia antroje vietoje esančią „Benfica“ komandą. Iki pirmenybių pabaigos liko trys turai.

Negana to, jog čempionų titulas jau kišenėje, komanda taikosi ir į kitą šalies titulą. Praėjusį savaitgalį „Porto“ ekipa nugalėjo „Benfica“ klubą ir pateko į Portugalijos taurės finalą, kur gegužės 22-ąją dieną susigrums su „Vitoria Guimaraes“.

„Porto“ laimėjo paskutines ketverias rungtynes Europos lygoje. Priminsime, jog ketvirtfinalio etape portugalų klubas bendru rezultatu 10-3 sutriuškino savo varžovus Maskvos „Spartak“ futbolininkus.

Iš viso Porto miesto komanda prieš Ispanijos klubus yra žaidusi net 34 kartus. Per šias rungtynes iškovota 11 pergalių, patirta net 18 pralaimėjimų ir penkis kartus sužaista lygiosiomis.

Šio vakaro rungtynėse ekipai padėti negalės traumas besigydantys Jorge‘as Fucile, kuris šį sezoną aikštėje nebepasirodys. Tuo tarpu Fredy Guarinas išsigydė sužalojimą ir jau galės rungtyniauti.

Komandos vyriausiasis treneris, Andre-Villasas Boasas, kuris, beje, yra vos 33-ejų metų, prieš rungtynes teigė: „Šiame etape favoritų nėra. Abi komandos turi vienodus šansus patekti į finalą, todėl mes tiesiog stengsimės žaiosti savo žaidimą“.

„Mes tikrai labai gerbiame „Villarreal“ komandą ir neįsivaizduojame ką jie laiko mūsų poros favoritu“, - pridūrė Porto miesto klubo strategas, kurio vadovaujama ekipa šį sezoną Portugalijos pirmenybėse dar nė karto nepralaimėjo per 27 turus.

„Villarreal“

Praėjusį sezoną „Villarreal“ futbolininkai finišavo tik septintoje Ispanijos pirmenybių vietoje, tačiau šiais metais klubas nusiteikęs patekti į UEFA Čempionų lygą, aišku, prieš tai laimėjus šio sezono Europos lygą.

Šiuo metu „Villarreal“ ekipa savo sąskaitoje turi 57 taškus ir rikiuojasi ketvirtoje turnyrinės lentelės pozicijoje. Nuo trečioje vietoje (garantuosiančios tiesioginį kelialapį į kito sezono Čempionų lygą) esančio „Valencia“ klubo atsiliekama šešiais taškais, o iki sezono pabaigos liko penki turai.

Priminsime, jog praėjusį sezoną Vilarealio miesto komanda lygoje finišavo septintoje vietoje, tačiau jiems nusišypsojo sėkmė – „Mallorca“ nesusitvarkė finansinių reikalų, todėl privalėjo užleisti savo vietą šio sezono Europos lygoje „Villarreal“ klubui.

„Villarreal“ ekipa prieš Portugalijos klubus yra žaidusi tik du kartus. Abi rungtynės buvo prieš „Benfica“ komandą 2005/06-ųjųmetų Čempionų lygoje. Tąkart ispanai šventė pergalę bendru rezultatu 2-1 (lygiosios 1-1 ir „Villarreal“ pergalė 1-0).

Dėl kortelių praleidęs antrąsias ketvirtfinalio rungtynes Nilmaras grįžta į pagrindinę sudėtį. Angelis ir Gonzalo Rodriguezas turbūt nežais, o Marcosas Senna turi šansų pasirodyti aikštėje, bet jie yra labai minimalūs.

„Geltonųjų submarinų“ vyriausiasis treneris Juanas Carlosas Garrido prieš šio vakaro rungtyns kalbėjo: „Mes svajojame apie finalą. „Porto“ yra labai stipri komanda, Portugalijos čempionė, turinti daug stipriųjų pusių. Gerbiu šį klubą, bet mes stengsimės laimėti“.

„Žaisime taip, kaip mokame ir tikėsime, jog galime patekti į finalą. Čia nėra favoritų. Turime dirbti, kad šis sezonas mums būtų kuo sėkmingesnis. Turime puikiai žaisti tiek gynyboje, tiek puolime, pasitikėti savo jėgomis ir likti ištikimi savo žaidimui“, - užbaigė Garrido.


Paskutiniai penki „Porto“ rezultatai:

„Benfica“ 1 – 3 „Porto“
„Porto“

18+ | T&C Apply | Play Responsibly

Comments (0)