Select your timezone: Select
latoziene

Ukraina - Albanija

06/03 20:30
Added 2016/06/02 23:30 | 3 thanks
  • Yes: 40.0%
  • No: 5.0%
  • No Opinions: 55.0%
  • Voted: 40

Pick: Ukraina @-105 7/10 +6.65

Labai dažnai visi tipsteriai yra linkę nuspręsti laimėtoją vien iš paskutinių teigiamų ar neigiamų rezultatų, net neįsigiline kas tuos rezultatus lėmė. Būtent taip man atrodo užsihaipinusi, vis dar neaiškiai į Euro 2016 patekusi Albanija ir vieni mano mėgstamiausių underdogų Ukraina.

Albanija yra mažiausiai verta būti šių metų Europos cupe. Grupė jų ne pati stipriausia, o ir išėjimas nebuvo tvirtas. Baigė auksčiau už danus, kurie gal ir turi neblogų žaidėjų, bet nuo 2013 metų nelabai randa savo veidą ir gauna per visas rimtesnes varžybas. Priminsiu, kad per mačą su serbais dėl fanų nesamonių varžybos buvo nutrauktos ir pergalė atiduota Albanijai rezultatu 3:0, negana to FIFA atėmė tris taškus iš serbų. Jei ne tie trys taškai albanams, danai būtų baigę auksčiau už juos.

Jie paskutines dvi varžybas pasirinko žaisti prieš tikrus contenderius - futbolo karalių Katarą ir Liuksemburgą, kuriame yra tiek žmonių, kiek pas mus užsiregistravę maisto banke. Apart šitų dviejų laimėjimų, jie nieko įspudingo neparodė ir kas labai pažymėtina, gerai žaidžia tik namuose, prie savo nacionalistų fanų. Gavo nuo Austrų, lygiom sužaidė su Kosovu ir Gruzija(namuose).
Jų žaidimas man primena Dellavedovą - neblogai ginas, stengias, daro maksimumą pagal savo galimybes, bet žaidimas šlykštus ir prieš aukštesnio lygio žaidėjus negali nieko padaryt.

Ukrainos istorija visai kitokia. Ji baigė trečioje vietoje(18 tašku), praleisdama Ispaniją(27 taškai) ir Slovakija (21 taškas), tačiau du mačai su Ispanija ir vienas su Slovakija po tikrai rimtų susirėmimų baigėsi 1:0 ir kartą ukrainiečiai sužaidė lygiosiomis su Slovakija. Tose varžybose viską lėmė sėkmė ir jei būtų truputi pakrite Ukrainai dabar ji būtų vienoj grupėj su Rusija. Ukrainiečiai laimėjo paskutines tris varžybas prieš Rumuniją, Velsą ir Kiprą.
Sudėtis tikrai geresnė negu albanų, nors dauguma žaidėjų kol kas žaidžia Ukrainos lygose, bet pavyzdžiui Yarmolenko Kievo Diname yra įmušęs 81 goalą ir kitais metais tokiu metu turėtų turėt kokį 12 įvarčių Premier Lygoje žaidžiant už galbūt Arsenalą. Konoplyanka irgi yra puikus playmakeris ir turėtų atsidurt Premier Lygoj kitą sezoną (geras straipsnis, paskaitykit metro.co.uk/2015/11/17/w...er-for-chelsea-5497614/) Aišku dar Zuzulya ir Garmashas, bet anksčiau minėtieji turėtų visgi vesti į priekį.

Jei taip bandyt pritempinėt ir maždaug nustatinėt kokios jos lygio, tai Ukraina išvykoj laimėjo prieš Gruziją, o Albanija būdama namų komanda sužaidė lygiom su gruzais. (žinau, kad negalim taip lygint, bet čia toks vienas iš faktoriukų)
Nemanau, kad Ukraina norės nusimušinėt nuotaiką prieš EURO ir žiūrės į šitą mačą rimtai, even though čia draugiškos.

Tai apibendrinimui - Albanija atrodo gerai tik dėl to, nes nebuvo sutikus rimtos priešininkės, o Ukraina yra rimtai nuvertinama dar prieš patį čempą, nes turėjo rimtų išbandymų prieš rimtas komandas, o prieš vidutiniokes susitvarkė. Baisiai mandri tipsteriai bando pasakyt kad čia draugiškos varžybos ir paskutinį kartą šios dvi komandos sužaidė lygiosiom, bet paskutinis mačą jie žaidė dar kai Paksas prezidentu buvo, tai aš sakau reikia pabandyti.

18+ | T&C Apply | Play Responsibly

Comments (0)