Select your timezone: Select
grandtipsprognozes

Ruzomberok - Skalica

07/18 17:00
Added 2015/07/17 20:57 | 1 thanks
  • Yes: 46.2%
  • No: 15.4%
  • No Opinions: 38.5%
  • Voted: 52

Pick: Ruzomberok (-1.25) @108 8/10 -8.00

Po ilgesnės pertraukėlės susiruošiau kažką parašyt ir nemokamai, kadangi prasideda vis daugiau nacionalinių čempionatų, tad ir pasiūloj galima atrast daugiau patrauklesnių statymų. Šį kartą norėčiau apžvelgt Slovakijos pirmenybių Fortuna lygos pirmojo turo rungtynes tarp Ruzomberok ir Skalica komandų.
Skalica nauja komanda čempionate, pernai antroje pagal stiprumą Slovakijos lygoje užėmusi antra vietą į pirmenybes pateko tik sėkmės dėka, kadangi Kosice komanda iš Fotuna lygos buvo pašalinta lygos vadovų. Skalica biudžetas pagal dydį yra priešpaskutinėj vietoj čempionate, tad normalu, kad ir žaidėjai yra gan silpno lygio. Taigi, pakalbėkim apie klubo vadovų vasaros darbus. Įsigytas puolėjas I. Lietva iš Sigma klubo, tačiau jis buvo nuomojamas Bohemians klubui, Čekijos čempionate per 3 metus sužaista vos 19 rungtynių startinėj sudėtį, pelnyti vos 5 įvarčiai ir tai yra didžiausias vasaros pirkinys, taip pat išsinuomotas praeitų metų Fortuna lygos, vienos silpniausių komandų, atsarginis atakuojantis saugas P.Mazan (12/1), dar vienas pirmenybių komandos atsarginis gynėjas M. Vrablec (8/0) ir antroj lygoj autsaiderių komandoj žaidęs saugas A. Cermak (27/0). Komanda pagal sudėtį nei sustiprėjo, nei susilpnėjo, tačiau prarastas treneris S. Horny, kuris komandą treniravo 3 metus, puikiai įdiegė savo žaidimo filosofiją ir buvo vienas pagrindinių faktorių, kuris atvedė komandą į Slovakijos pirmenybes, tikras istorinis treneris šiai komandai, jo praradimas buvo didelis smūgis tiek žaidėjams, tiek fanams, vos prieš dvi savaites buvo surastas naujas treneris, per tiek laiko labai sunku įdiegt savo žaidimo stilių. Tarp pirmos ir antros lygos skirtumai gana dideli, antrąją lygą laimėjusios komandos dažniausiai pirmąjį sezoną Fortuna lygoje sužaidžia labai silpnai ir dažnai būna prie iškritimo atgal į žemesnį divizioną ribos. Manau, kad Skalica šią tendenciją išlaikys, nes komanda atrodo labai silpnai. Geriausi žaidėjai kaip puolėjas L. Ulrich (32/17), M. Jakubek (31/9), D. Sebesta (34/10) ir P. Vasko (31/2) net neturi patirties aukštesniam lygį nei antra Slovakijos lyga. Sužaisti keli pasiruošimo mačai: 1-0 laimėta prieš Austrijos trečios lygos komanda, tokiu pat rezultatu nugalėta Slovakijos trečios lygos komanda Neded, 4-0 laimėta prieš Borcice, kuri taip pat rungtyniauja trečioje pagal stiprumą Slovakijos lygoje, taigi, nesužaistos nei vienos aukštesnio lygio rungtynes.
Tuo tarpu Ruzomberok komanda turi 4 kart didesnį biudžetą nei rytojaus priešininkai ir šiam sezonui surinkta gan konkurencinga sudėtis, kuri turėtų leisti varžytis dėl patekimo į pirmąjį trejetuką. Praeitas sezonas nebuvo pats sėkmingiausias, užimta tik 7 vieta iš 12. Per vasarą prarasti tik keli svarbesni žaidėjai: saugas L. Janic (23/2) ir gynėjas O. Praznovsky (24/1), visi kiti atsarginiai, kurie beveik arba visai nežaidė. Iš pirmenybių iškritusios Dukla komandos įsigytas pagrindinis saugas M. Fasko (21/0), iš Čekijos pirmenybių komandos prisiviliotas saugas T. Dubek (19/1), kuris prieš kelis sezonus žaidė Ruzomberok komandoje ir buvo pagrindinis komandos žaidėjas, pelnydavęs daug įvarčių, jis puikiai pakeis L. Janic, na o didžiausias vasaros pirkinys Puolėjas M. Jakubko, kuriam 35 metai ir kuris greičiausiai nusprendė savo karjerą pabaigt gimtojoj šalį, paskutinius keturis sezonus šis aukštas (193 cm) puolėjas praleido Rusijos pirmenybėse, kur žaidė Amkar Perm komandoje ir buvo gan svarbus žaidėjas, Slovakijoj jis turėtų tapti vienu rezultatyviausių žaidėjų. Treneris išliko tas pats, sudėtis pasikeitė tik keliais žaidėjais, tačiau komanda atrodo kur kas rimčiau nei praeitą sezoną. Mačas bus žaidžiamas ne Ruzomberoke, o Pipradėj, kuri nutolus per 80 km, tačiau fanai organizuoja autobusus ir palaikymas tikrai bus neblogas. Pasiruošimo etapas buvo labai geras, sužaistos rungtynės su Slovėnijos čempionais Maribor futbolininkais (pralaimėta 2-0) sužaisti trys mačai prieš Lenkijos pirmenybių komandas: pirmosios rungtynės su Cracovia baigėsi 3-1 pralaimėjimu, o kitos dvi rungtynės, baigiantis pasiruošimo etapui, sužaistos su Podbeskidzie komanda: pirmosios rungtynės laimėtos 2-1, antros sužaistos lygiosiom 1-1. Rezultatai neypatingi, tačiau tokiu rungtynių tikslas nelaimėti, o išsibandyti taktines schemas.
Taigi, tai dvi komandos turinčios skirtingo pajėgumo žaidėjus, keliamus tikslus ir pasiruošimą sezonui, visais punktais Ruzomberok komanda atrodo pranašesnė, tad nieko kito kaip jų pergalės, bent kelių įvarčių skirtumu, negaliu tikėtis.

18+ | T&C Apply | Play Responsibly

Comments (0)