Select your timezone: Select
grandtipsprognozes

Dila Gori - Partizan

07/21 12:30
Added 2015/07/20 16:34 | 2 thanks
  • Yes: 57.8%
  • No: 6.7%
  • No Opinions: 35.6%
  • Voted: 90

Pick: Partizan (-0.75) @102 10/10 +10.20

Na kadangi daug žmonių pasitikėjo mano paskutiniu nemokamu statymu, nors tai tikrai nebuvo tas statymus, kur būtų galima lyst su didesnėmis sumom, šiandien norėčiau duoti kai ką patikimesnio, nei įprastai, kad susigrąžinčiau gerą reputaciją prieš mano statymų sekėjus. Taigi, statymas, kurį norėjau duoti pirkėjams:
Čempionų lygos atranka, šiemet ji labai nenuspėjama, tačiau šiame mače matau statymą, kurio tiesiog negaliu praleist, keista, kad koeficientai vis dar nenukrito už svečių pergalę. Partizan klubas turi gilias futbolo tradicijas, turi sukaupęs nemažą Europinio futbolo patirtį, žaista tiek Čempionų lygoje, tiek Europos lygoje. Paskutinius 8 metus, tai yra dominuojanti komanda Serbijoje, laimėti 7 titulai. Per vasarą komandą paliko daugybė svarbių žaidėjų: saugas N. Drincic (23/2), gynėjas B. Ilic (27/4), vartininkas M. Lukac (16/0), saugas S. Markovic (17/2), gynėjas V. Volkov (18/4), sezono metu išvyko puolėjai D. Lazovic (15/9) ir P. Skuletic (15/14). Komandą papildė puolėjas V. Bozhinov (27/6), kuris praeitą sezoną žaidė Italijos Serie B čempionate, puolėjas A. Oumarou (15/0), paskutinius du sezonus žaidęs Belgijos pirmenybėse, atakuojantis saugas N. Trujic (28/2) paskutinius tris sezonus praleido Serbijos pirmenybių Napredak komandoje, ten buvo lyderis ir jis tikrai nusipelnė savo šanso Partizane, pirmame mače jis žaisti negalėjo, tačiau antrose rungtynėse aikštėje jis turėtų pasirodyt, kadangi išskrido su komanda į Gruziją, na ir dar keli nereikšmingi žaidėjai grįžę iš nuomos arba atvykę iš silpnų komandų. Penktadienį, nacionaliniam čempionate, rezultatu 4-0 sutriuškinta Metalac komanda, nors Partizan ir nežaidė daug rungtynių per pasiruošimą, tačiau jų forma šiuo metu yra labai aukštam lygyje. Kiek galima suprast iš žiniasklaidos, atmosfera komandoje puiki ir žaidėjai labai motyvuoti kautis Europoje.
Dila Gori praeitą sezoną pirmą kartą klubo istorijoje tapo Gruzijos čempionais. 12/13 ir 13/14 sezonais komanda žaidė Europos lygos atrankose ir abu kartus pasiekė PO etapą, tačiau juose pralaimėjo Maritimo ir Rapin Wien komandoms. Per vasarą prarastas patyręs gynėjas L. Japaridze (23/0), saugas N. Kvekveskiri (27/7), vartininkas G. Somkhishvili (12/0) ir dar keli atsarginiai. Komandą papildė antros Rusijos lygos puolėjas O. Martsvaladze (7/1) ir gynėjas G. Navalovski (26/1), iš vietinės lygos įsigyti: veteranas gynėjas D. Kvirkvelia (25/3), puolėjas G. Iluridze (18/6), gynėjas T. Ghonghadze (16/2), iš Dynamo Kijev rezervinės komandos išsinuomotas 23 metų vartininkas O. Shevchenko. Komandą papildė daug žaidėjų, tačiau aukštesnės klasės nei vieno, turbūt nieko keisto, kadangi komandos biudžetas gana nedidelis (beveik 4 kart mažesnis nei Partizano).
Laikas pakalbėti apie šių komandų pirmą susitikimą. Žinodamas netektis ir pirkinius maniau, kad Partizan šiais metais atrodys silpnai, ypač sezono pradžioj, mačo fora buvo -1.75 ir jos prisibijojau, pamatęs galutinį rungtynių rezultatą (1-0) dar labiau sustiprinau savo nuomone, kad Partizanas šiais metais atrodys nekaip. Tačiau radęs rungtynių įrašą nusprendžiau pasižiūrėt jas ir susidaryt tikslesnę nuomonę apie komandas. Buvau gana maloniai nustebintas. Partizan atrodė labai gerai, žaidėjai labai techniški, greiti, trenerio Z. Milinkoviciaus žaidybinės schemos veikia puikiai. Dila Gori komandos tikslas buvo aiškus nuo pat pradžių - išsaugoti sausus vartus, visą mačą buvo priparkuotas autobusas, gynėsi visi nuo gynėjų iki puolėjų, bet kokiai komandai tokią gynybą yra sunku pramušti. Puikiai sužaidė naujokas A. Oumarou, puolėjas labai techniškas, puikiai mato aikštę, saugas N. Ninkovic turi labai galingą koja, kelis kart puikiai pasiuntė kamuolį į vartų pusę, kur turėjo paplušėti vartininkas iš Ukrainos, na ir D. Brasanac, tiesiog nuostabus žaidėjas, geriausias mačo žaidėjas, greitas, techniškas, labai aštrus, puikiai žaidžia galva, šis saugas paliko labai gerą įspūdį, tikiuosi jis savo pelnytą įvartį įmuš Gruzijoj, taip pat negalima pamiršti saugo S. Baboviciaus, kuris nuostabiu free kicku pelnė pergalingą įvartį. Komanda žaidžia labai komandišką žaidimą, nėra tokio lyderio, kuri sustabdžius sustotų ir Partizan žaidimas. Apie Dila nieko gero pasakyt negaliu, net visiškai užsidarę gynyboje jie prasileido įvartį, per visą mačą komanda susikūrė vos viena pavojingesnę ataką, tačiau ir ją gana nesunkiai nutraukė patyręs gynėjas G. Blazicius. Taip pat Gruzijos ekipos saugas G. Palavandishvili (24/0) 82 minutę gavo raudoną kortelę ir rytojaus rungtynes praleis. Mačo statistika atspindi viską, kas dėjosi aikštelėj: smūgiai į vartų plota: 14 prieš 0, smūgiai ne į vartų plotą: 11 prieš 1, kampiniai: 14 prieš 1, pražangos: 5 prieš 23. Per interviu, tiek Partizano žaidėjai, tiek treneris davė suprast, kad neabejoja, jog jie nusipelnė pergalės didesniu skirtumu ir pateks į kitą etapą. Antrose rungtynėse, bet kokiu atveju Dila turės pult ir palikt daugiau vietos Partizanui, o kontratakose serbai su savo greitais, aštriais ir techniškais žaidėjais bus velniškai pavojingi. Vienintelis Gruzijos komandos neišnaudotas rezervas yra rezultatyviausias praeitų metų puolėjas I. Modebadze (23/16), bet ar jis vienas sugebės išdraskyti Partizano stiprią gynybą, aš tuo labai abejoju. Oro klimatas tiek Belgrade, tie Goryje labai panašus, tad problemų dėl to neturėtų kilt. Mačas bus žaidžiamas 5000 vietų Dila Gori komandos stadione.
Tikėjausi -1 foros, tačiau bookai duoda -0.75, kas atrodo kaip tikra dovanėlė, mano akimis lygių skirtumas labai didelis, neįsivaizduoju kaip Dila Gori galėtų įmušt šiose rungtynėse įvartį, o apie pergalę net nekalbu.

18+ | T&C Apply | Play Responsibly

Comments (0)